Revine Alfie

Cercetarile spun ca reusita unei terapii sta 80% in specificul relatiei terapeut-client si  doar 20% in metoda si tehnici folosite. Insa, pentru a ajunge sa poti furniza o relatie care sa duca la crestere personala, este nevoie de multa munca, dedicare, dezvoltare personala a terapeutului, informatii si cunostine. Cam asa cred ca este si in parenting.

Pentru a construi cu ghemotocii nostri o relatie care sa le ofere o dezvoltare emotionala sanatoasa este nevoie sa ne cunoastem in primul rand pe noi insine, sa lucram apoi cu noi, sa ne descoperim, sa ne acceptam pentru a putea fi prezenti in mod autentic in relatia cu ei.

Apoi e nevoie sa ne informam pentru a intelege modul in care se formeaza si se dezvolta personalitatea copilului, modul in care o anumita reactie sau comportament de-al nostru poate influenta aceasta dezvoltare. Asadar pasii prin care putem oferi aceasta relatie de crestere sunt urmatorii:

  • sa ne cunoastem si  sa ne acceptam pe noi insine pentru a fi autentici in relatia cu ghemotocii;
  • sa ne informam pentru a intelege cum putem furniza aceasta relatie de crestere,
  • sa alegem ceea ce ni se potriveste si este in acord cu valorile noastre.

 

Vestea buna este ca avem din ce in ce mai mult acces la informatie de calitate si avem sansa de ne oferi noua si ghemotocilor nostri acea relatie plina de iubire si respect, care sa puna bazele unui viitor adult fericit si increzator.

Urmatorul eveniment, pe care vi-l recomandam, este conferinta sustinuta de Alfie Kohn, pe 21 mai, la Bucuresti. Am avut ocazia sa il vad acum trei ani, cand a venit pentru prima data in Romania si simt, intr-adevar, ca viziunea lui asupra cresterii copiilor, bazata de altfel pe studii concrete, ne ajuta sa parcurgem cei trei pasi de mai sus.

300x250 (1)

Conferinta va fi structurata pe doua parti, dupa cum urmeaza:

CONFERINȚA 1: 10:00-13:00 – PARENTING NECONDIȚIONAT

Trăim timpuri agitate: programul de muncă e solicitant, treburile casnice ne copleşesc, iar copiii au din ce în ce mai multă nevoie de atenţia noastră. Uneori, clacăm în relaţia cu ei şi apelăm la pedepse, recompense şi condiţionări, pe care le percepem drept metode infailibile de a obţine rapid ascultarea lor, uitând în ce eroare uriaşă ne afundăm.

Dar cum putem să le facem faţă celor mici, fără condiţionările care ne sunt la îndemână şi care ni se pare că oferă rezultate pozitive şi rapide? Autorul american Alfie Kohn va veni la Bucureşti în această primăvară pentru a pune degetul pe rană şi pentru a ne arăta de ce condiţionările sunt nocive pe termen lung şi de ce ele adâncesc prăpastia de comunicare şi de iubire dintre noi şi copii. Vom afla de la el care sunt alternativele la pedeapsă şi cât de mare e puterea parenting-ului necondiţionat, metoda pozitivă care ne întăreşte relaţia cu copiii noştri, dar şi pe cea cu noi înşine.

CONFERINȚA 2: 14:00 – 17:00 – ARGUMENT ÎMPOTRIVA COMPETIȚIEI

Copiii sunt angrenaţi într-o luptă acerbă pentru poziţia fruntaşă a clasamentului încă de la naştere: părinţii îşi doresc ca ei să fie primii la vorbit, la terminat mâncarea din farfurie, la făcut primii paşi, la grădiniţă şi la şcoală. Ei sunt învăţaţi să fie într-o continuă competiţie şi făcuţi să înţeleagă că doar aceasta e singura cale spre succes.

Competiţia şi efectele sale vor fi disecate de Alfie Kohn în a doua conferinţă, când miturile despre competiție vor fi etalate şi dărâmate treptat, cu explicaţii detaliate pentru fiecare mit în parte. Alfie ne va spune că această competiţie nu e decât un obstacol în calea dezvoltării copilului, dar şi că premiile, concursurile și recompensele îi fac pe oameni să-și vadă semenii ca pe niște obstacole în calea succesului lor. Nu e de mirare că, în cursa acerbă pentru cine e cel mai bun, nu mai e loc de învingători, ci doar de perdanţi, şi nici că egoismul care vine la pachet cu tot ce înseamnă competiţie ne distruge încet, dar sigur, copiii.

Evenimentul va avea loc la Muzeul Național de Artă al României, sala AUDITORIUM, intrarea din strada Știrbei Vodă nr. 1-3

Conferințele vor fi în limba engleză, dar pe parcursul întregului eveniment va exista și traducere simultană în limba română, în cască, pentru cei interesați.

Pentru inscriere apasati aici.

Dacă aveti întrebări sau doriti informații suplimentare, puteti scrie pe conferinte@totuldespremame.ro.
Nicoleta
Ghemotoc specialist