Parenting

 

GHEMOTOCESC, îmi place să cresc!

Eu, părinte ghemotoc este un program de prevenție si pregatire emotionala pentru rolul de parinte, în cadrul căruia ne propunem să îți fim alături încă din primele luni de sarcina, să îți oferim încrederea și siguranța atât de necesară în acest început de drum, pentru a pune baza emoțională a relației cu bebe, în scopul scăderii tensiunilor și crizelor de furie de mai târziu (și ale tale și ale copilului tău).

Principiile ghemotocelii:

ATAȘAMENTUL SECURIZANT: te invităm să dezvolți prima relație de iubire a ghemotocului tău pentru a pune bazele stimei de sine și imaginii de sine a celui mic.

DEZVOLTARE EMOȚIONALĂ: te invităm să simți, să vezi ce îți transmite intuiția ta legată de ghemotoc, să creșteți împreună în plan emoțional.

EXPERIENȚIALITATE: te invităm la introspecție, să ne împărtășești din experiența ta, să crești împreună cu experiențele celorlalți părinți.

RINȚII SUNT OAMENI: te invităm să te accepți cu toate ale tale, să fii conștient de tine și să îți asumi că vei face și greșeli. Ghemotocul are foarte multe de învățat de la tine cu de-a întregul, iar una dintre lecțiile cele mai importante este să știe că îl iubești și așa imPERFECT.


Temele abordate la  Eu, părinte ghemotoc:

Atasamentul sau cum construim/ contribuim a viitorul emotional al copilului.

Cum te joci? – rolul si importanta in dezvoltarea ghemotocilor.

Setarea limitelor si tipuri de Disciplina.

Intre furia copilului si furia mea – ce fac?

Ce se intampla cu el? Crizele (normale) de dezvoltare de la 0 la 3 ani.

Anxietatea de separare (a mea si a copilului) – cand si cum ne despartim?

Copilul meu agresiv? De unde? – cum gestionam agresivitatea.

Sexualitatea se naste o data cu noi!  – cum gestionam comportamentele sexuale, ce spun, cat spun.