Despre noi

 

0

GHEMOTOCUL- Un inceput, o incalceala, o provocare, o continua transformare. Fie ca este vorba de noi, ca parinti la inceput de drum (= maxim 2 ani de la marea Intalnire :), fie ca este vorba despre copiii nostri intr-o continua dezvoltare, la un moment dat cu totii putem fi ghemotoci. Ghemotocii sunt jucausi, alerti si deschisi catre nou, din cale afara de creativi si te iau tot timpul prinsurprindere. Departe de a fi perfecti, ei cauta si ravnesc la dezvoltare. Ce-i place cel mai mult ghemotocului bebe este sa il provoace pe parintele ghemotoc, si uite asa incepe Jocul, inca din burtica :)!

Ambii ghemotoci cresc frumos din acest joc! Asa cum ghemotocul bebe are nevoie de ajutor, asa si parintele ghemotoc se simte cateodata incalcit si pierdut, obosit si confuz, avand nevoie de incurajare, incredere, empatie si acceptare pozitiva neconditionata.

In slujba nevoilor parintilor am aparut noi, ghemotocii specialisti: Nicoleta si Ioana, psihoterapeuti centrati pe persoana si mame. Iata povestea noastra:

IMG_8258IOANA–  “Un singur cuvânt descrie cel mai bine nevoia, emoțiile si apropierea mea de acest domeniu: Zina. O zâna mica, ce m-a inspirat sa împletesc maternitatea cu pasiunea pentru psihoterapie si training. Intre timp, s-a nazarit si forta care ma motiveaza in acest domeniu: Liviu. Este ușor si greu in același timp. Nu este vorba despre perfecțiune ci despre înțelegerea provocărilor care apar in tine ca părinte si deopotrivă in copilul tău. Maternitatea, nașterea si construirea relației cu bebelușul aduc foarte multe lucruri intense si diferite care te pot surprinde si pe care le poti gasi dificil de gestionat. Este vorba despre încrederea in sine ca părinte, despre încrederea intr-o dezvoltare armonioasa a bebelușului intr-un adult echilibrat. “- ioanaagachi.ro

IMG_8380

NICOLETA– “De ce parenting? In primul rand pentru pentru ca a venit firesc, natural, atunci cand am devenit mama si apoi pentru ca are atat de multe in comun cu psihoterapia. Nu suntem, ci devenim parinti in fiecare zi. Este un proces continuu. Lucrurile nu sunt albe sau negre, nu se invata si apoi se aplica, ci se descopera, se traiesc, se experientiaza. A fi parinte inseamna in primul rand sa lucrezi foarte mult cu tine, cu propriile emotii. Sa reusesti sa intelegi cum si de ce copilul trezeste in tine anumite emotii si reactii, si apoi sa reflectezi asupra lor pentru a intelege cum il afecteaza pe copil. A fi parinte este despre a invata, despre a fi mai bun in fiecare zi, despre a da si a primi, despre emotii si iubire. Multa iubire, caci, pana la urma de ea avem nevoie cu totii, copii si adulti!” –nicoletacapraru.blogspot.ro

Te invitam cu mare drag si caldura sa ne cunoastem si sa crestem impreuna pentru a te simti cat mai confortabil in rolul de parinte!