De ziua ta mămico…

Poate că ieri, de ziua mamei, ai primit o floare de la ghemotocul tău, poate o felicitare, un desen sau ceva construit de el/ea. Poate nu ai primit nimic. Sau poate ai primit în dar o criză de furie, un moment de nemulțumire, încă un perete din casă pictat, mâncarea vărsată în mijlocul casei și știu că lista poate continua!

cadou ziua mamei
Cu toate astea știu, chiar și ieri, te-ai întrebat dacă ai făcut totul bine pentru puiul tău: dacă i-ai oferit toată atenția și grija ta, dacă ai simțit și ai înțeles ce nevoi are, dacă i-ai gătit cea mai sănătoasă mâncare, dacă i-ai oferit activitățile care să îl ajute să se dezvolte sănătos fizic și emoțional?
Și mai știu că, de multe ori, îți este greu să crezi în tine, îți este dificil să mai reziști încă o oră fără somn, să mai joci un joc sau să mai citești pentru a sută oară aceeași poveste!

Și totuși, în fiecare zi o iei de la capăt, și mai poți un pic, și ești acolo pentru ghemotocul/ghemotocii tăi!
Iată de ce, prin aceste rânduri, aș vrea să îți ofer și eu un cadou de ziua ta (de ziua noastră), un cadou care să îți recunoască meritele pentru ceea ce faci zi de zi!

La mulți ani pentru că:

-oferi îmbrățișări și zâmbete chiar și atunci când și tu ai avea nevoie de ele;

-inventezi cântece și te maimuțărești în toate felurile ca să treacă timpul mai repede în mașină;
-ștergi lacrimile de pe obrăjorul mic și pupi să treacă atunci când s-a lovit;

-încerci în fiecare zi să fii cea mai bună variantă a ta;

-ești autentică și da, te înfurii și nu mai poți și îți vine să strigi asta în gura mare;

-nu ești perfectă și nici nu trebuie să fii;

-îți iubești puiul, iar asta îi arăți prin tot ceea ce ești și faci în fiecare zi, prin toate comportamente și acțiunile mai mult sau mai puțin potrivite, dar care vin cu sinceritate din inima ta de mamă!
Și pentru toate cele de mai sus și multe, multe altele ești MINUNATĂ!

Crede în tine și fă-ți cadoul acesta zi de zi sau atunci când simți nevoia de o îmbrățișare și o vorba bună! Toate avem nevoie!

Cu drag,

Nicoleta
Mamă și ghemotoc specialist