Sa ne imbratisam…emotiile!

Ghemotocii astia mici vin pe lume si in bratele noastre cu o paleta vasta de emotii. Si ni le pun acolo, in brate, o data cu ei si ne invita sa le imbratisam. Offf si de ar fi asa usor!!! Cateodata este, caci este usor sa imbratisezi bucuria si entuziasmul si mandria, dar uneori avem de imbratisat frica si tristete si furie! Si, tare greu mai este sa deschidem bratele largi atunci, sa le primim la noi in poala, sa le mangaiem, sa le simtim, sa le facem loc !

Sursa foto: http://shushi168.com/hug-wallpaper/36387439.html
Sursa foto: http://shushi168.com/hug-wallpaper/36387439.html

Desigur ca am gasit tot felul de tertipuri pentru a jongla cu ele: fie ne facem ca nu le vedem, fie incercam sa scapam cat mai repede de ele, fie fugim din calea lor si evitam situatia respectiva.

Poate ca am gasit aceste solutii pentru ca nu stim ce sa facem cu emotiile acestea, poate ca atunci cand noi ne-am simtit sau ne simtim asa, nu am primit sau nu primim acceptare si intelegere. Poate ca am vrea sa le indepartam pentru ca stim cat doare si nu ne dorim ca ghemotocul nostru sa simta aceasta durere sau poate ca, pur si simplu, inca doare si la noi foarte tare si nu stim cum sa ne descurcam cu aceasta durere.
Totusi aceste emotii sunt inevitabile si, de cele mai multe ori aduc cu ele crestere: o mai buna intelegere, conectare si multa acceptare. Ne fac sa ne simtim aproape de celalalt, micsoreaza distanta si nu ne mai simtim singuri. Ne ofera acea siguranta pe care, indiferent de varsta, o cautam cu totii. Ne ofera acel spatiu in care putem fi noi insine, in care putem da si putem primi, in care ne simtim iubiti asa cum suntem, pentru ceea ce suntem.

Pentru a putea imbratisa emotiile ghemotocilor nostri este nevoie asadar sa exersam imbratisatul cu noi insine. Sa ne lasam sa simtim, sa ne deschidem larg inima si sa ne strangem tare in brate. Cam asa cum fac ei cu noi! Si apoi, incet-incet, sa permitem acestor emotii sa vina catre noi, sa deschidem larg bratele si sa-i cuprindem pe ghemotoci cu tot ceea ce simt ei!

Va imbratisez orice emotie ati avea!

Nicoleta

Ghemotoc specialist