Atelier de parenting: Mami, uite ce am descoperit!

Vine momentul cand ghemotocul nostru  ne va spune: “Mami, uite ce am descoperit!”, si nu verbal in prima faza, ci ne va semnala aceasta printr-o preocupare intensa fata de propriile organe genitale, chiar mai inainte de primele cuvinte. Tot atunci vine si momentul intrebarilor noastre, ale parintilor: Este normal? Cum reactionez? Ce sa ii spun? Care este cea mai buna abordare?

Etapa verbala vine si ea cu provocari legate de sexualitate si descoperirea propriului corp: “Asta ce este?”, “La ce foloseste?”, “Ai si tu la fel? Dar tati?”, “Tu de ce nu te dezbraci?”. Astfel de intrebari ne pun adesea in dificultate atunci cand le auzim pentru prima data si de cele mai multe ori incercam sa oferim un raspuns vag, rapid, care sa ne scoata din incurcatura si sa ne ajute sa depasim momentul.

Pentru ca am trecut sau vom trece cu totii prin aceste experiente si pentru ca ne dorim sa fim pregatiti si informati , noi va invitam la un nou atelier, in care vom afla despre stadiile dezvoltarii sexualitatii, de la nastere pana la trei ani, despre cand si cum apar primele comportamente cu semnificatii sexuale la ghemotocii nostri, dar mai ales despre rolul nostru in descoperirea sexualitatii celor mici.